open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Potpisan notarski ugovor za dodatnih 25 stanova boračkoj populaciji
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je notarski ugovor za dodatnih 25 stanova kojima će se riješiti stambeno pitanje za 14 ratnih vojnih invalida, jednog roditelja šehida - poginulog borca, te 10 supruga šehida - poginulih boraca.
14.10.2021. u 15:19
get url
text

Nedavno je ministar Osmanović potpisao notarski ugovor za 40 stanova namijenjenih pripadnicima te populacije sa područja KS, te im je dodijelio i predugovore o vlasništvu i korištenju.

Ukupna novčana vrijednost tog projekta je 2.670.325 KM, od čega će Ministarstvo za boračka pitanja osigurati 2.383.137 KM, dok će preostali iznos osigurati krajnji korisnici.

Radi se o stanovima iz stambenog objekta "E", izgrađenog u naselju Rosulje, na području općine Vogošća, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- U narednom periodu Ministarstvo će konkretizirati aktivnosti za kupovinu još 15 stanova, čime će se na najbolji način nastaviti rješavanje ovog važnog egzistencijalnog pitanja pripadnicima boračke populacije u KS - najavio je ministar Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.