open-navfaktor-logo
search
Institut Yunus Emre
Potpisan Protokol o provođenju ispita iz turskog jezika za pripadnike OSBiH
Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine i turski Institut "Yunus Emre" u Sarajevu potpisali su Protokol o provođenju ispita iz turskog jezika za pripadnike Oružanih snaga BiH.
27.05.2022. u 13:14
get url
text

Protokol je u ime MO BiH potpisao pomoćnik ministra odbrane BiH za upravljanje personalom Sead Muratović, a koordinator Instituta "Yunus Emre" Mehmet Akif Yaman potpisao je u ime Instituta. Činu potpisivanja prisustvovao je i vojni izaslanik Republike Turske u BiH brigadir Mustafa Sitki Tatar, kao i ostali predstavnici MO i OSBiH i Ambasade Republike Turske u BiH.

Kao i ostale jezike nekoliko partnerskih zemalja, pripadnici OSBiH turski jezik uče u Centru za učenje stranih jezika Centra za profesionalni razvoj Zapovjedništva obuke i doktrine OSBiH. Prema potpisanom Protokolu, ispiti znanja tuskog jezika provodit će se sukladno standardima STANAG-6001 na Institutu "Yunus Emre" u Sarajevu.

Pomoćnik ministra Muratović i turski vojni izaslanik brigadir Tartar ovom su prilikom izrazili uvjerenje da će ovo pomoći daljoj vojnoj saradnji BiH i Turske, na dobrobit obje zemlje i njenih naroda, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.