open-navfaktor-logo
search
Veliki značaj
Potpisan sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i Olimpijskog komiteta BiH
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez i predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izet Rađo u četvrtak su potpisali sporazum o saradnji između Ministarstva obrane BiH i Olimpijskog komiteta BiH, javlja Anadolija.
11.01.2024. u 16:03
get url
text

Helez je naglasio da je od velikog značaja za Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH saradnja sa krovnom sportskom organizacijom Bosne i Hercegovine.

- Pripadnici OSBiH u svom radu i djelovanju postižu izvanprosječne rezultate u svim oblastima djelovanja, počevši od uspješne obuke, izvršavnja redovitih zadaća, pružanja pomoći civilnim organima, učešća u različitim mirovnim misijama u brojnim zemljama u svijetu. U sastavu OSBiH imamo 150 sportista od toga imamo 51 vrhunskog sportistu koji učestvuju na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima - kazao je Helez.

Naglasio je da je iznimno važno za sportiste unutar OSBiH potpisivanje ovog sporazuma, ali i da je istim data mogućnost vrhunskim sportistima BiH da postanu dio OSBiH.

- Pristupanjem vrhunskih sportista OSBiH ne samo da ćemo im pomoći da riješe radno pravni status, nego ćemo promovisati i vojni poziv te stvoriti bolje uvjete za obuke, pripreme i sama sportska takmičenja - istakao je ministar.

Rađo je naglasio da je ovo veliki korak za Ministarstvo odbrane BiH, ali i Olimpijski komitet BiH.

- Sretni smo što danas potpisujemo sporazum koji je od velikog značaja za sve nas. Olimpijski komitet BiH na kvalitetan način predstavlja našu zemlju na međunarodnom planu, a zadaća nam je da djelujemo harmonično - kazao je Rađo.

Sastanku su prisustvovali i vrhunski sportisti Oružanih snaga BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.