open-navfaktor-logo
search
Vlada SBK
Potpisan ugovor o izgradnji ceste Novi Travnik - Gornji Vakuf/Uskoplje
Direktor Direkcije za ceste SBK Sulejman Bećirević je kazao da se radi o cesti koja je ostala neizgrađena u dužini od 12 kilometara
07.09.2018. u 15:51
get url
text

U Novom Travniku u petak je potpisan ugovor s izvođačima radova na izgradnji regionalne ceste Novi Travnik – Gornji Vakuf/Uskoplje, koja će biti finansirana iz kredita koji je osigurala Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK).

Ugovor o izgradnji, u ukupnoj vrijednosti od oko 5,3 miliona maraka, potpisan je s firmama "Rudnici gipsa" d.d. Donji Vakuf i "Livnoputevi" d.o.o. Livno.

Direktor Direkcije za ceste SBK Sulejman Bećirević je kazao da se radi o cesti koja je ostala neizgrađena u dužini od 12 kilometara.

- Za to smo sada dobili sredstva od Vlade SBK u iznosu od šest miliona maraka. Međutim, od ovog novca biti će utrošeno 5,3 miliona, jer su izvođači radova dali niže cijene za deset posto u odnosu na neke standardne cijene - naglasio je.

Kako je rečeno, početak radova je planiran u roku od sedam dana od dana potpisivanja ugovora.

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo kazao je novinarima da se izgradnja ove ceste dugo čeka i da je ona od velike važnosti za Novi Travnik i Gornji Vakuf/Uskoplje.

- Ona spaja dvije općine i važna je, kako za povezivanje ljudi, tako i za ekonomiju i turizam. Kada bude izgrađena, tražit ćemo da bude kategorizirana kao magistralna - kazao je Lendo.

Skupština SBK donijela je krajem aprila odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju kod Razvojne banke Federacije BiH za izgradnju i sanaciju regionalnih cesta.

Tom odlukom, Direkciji za ceste SBK odobreno je kreditno zaduženje od šest miliona maraka, a Vladi SBK 12 miliona maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.