open-navfaktor-logo
search
Kalesija
Potpisani ugovori o asfaltiranju 11 puteva na području Kalesije
Pored izvođača radova, potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici mjesnih zajednica u kojima će se realizirati projekti
03.09.2018. u 13:47
get url
text

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas ugovore o asfaltiranju puteva na području općine Kalesija sa Jasminom Džaferovićem, direktorom firme "Džale iskop", Zekerijahom Brkovićem, direktorom firme "Terakop" i sa Hajrudinom Imširovićem, direktorom firme "Izgradnja" Teočak.

Riječ je o projektima vrijednosti 500.000 KM, a učešće u asfaltiranju i rekonstrukciji puteva dali su i građani svojim novcem. Ugovori su potpisani za put Palavre - Jajići - Mramorovi, Mešanovići - Prela, MZ Kalesija Centar, put Blatni potok u MZ Zates, put Brđanovići u MZ Vukovije Donje, Krušićki put u MZ Prnjavor, put Donja Mahala u MZ Zates, put Jahići u MZ Miljanovci, ulica Safeta Zulića u MZ Sarači-Lipovice, put Gaj u MZ Miljanovci te put u MZ Brda.

- Ove godine imamo nešto skuplji asfalt u odnosu na prije, jer je došlo do poskupljenja nafte, ali mi smo odlučili da više novca nećemo tražiti od građana kako bi namirili tu razliku, već će općina iz svog budžeta izdvojiti sredstva - rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je izvođače radova upozorio i na to da će Općina imenovati nadzorni organ, koji će vršiti kontrolu urađenog posla kako bi svi putevi bili urađeni u skladu sa propisima.

Također,  načelnik je rekao da će zajedno sa nadzornim organom obići sva radilišta na području Kalesije kako bi se uvjerio u kvalitet radova, a pozvao je i građane da reaguju ukoliko primijete da nešto nije u redu, kao i članove Građevinskih odbora koji su učestvovali u prikupljanju sredstava.

Firma "Džale iskop" dobila je asfaltiranje puteva na području MZ Miljanovci, MZ Vukovije Gornje i MZ Jajići, a prema riječima direktora Jasmina Džaferovića u narednim danima će se započeti s radovima kako bi sve bilo završeno u zadatom roku.

Općinski načelnik Sead Džafić je rekao da će na narednoj sjednici Općinskog vijeća biti i razmatran i rebalans budžeta kako bi se izdvojila sredstva za asfaltiranje puteva u svim MZ koje su kandidovale projekte.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.