open-navfaktor-logo
search
Entitet RS
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava Merhametu i udruženjima civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, potpisala je danas sa sedam predstavnika dobrotvornih društava Merhamet u RS-u i devet udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata, ugovore o dodjeli sredstava granta za sufinansiranje projekata i programa udruženja građana i fondacija.
26.01.2021. u 20:15
get url
text

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave bh. entiteta RS saopćeno je da je za rad sedam dobrotvornih društava Merhamet u Republici Srpskoj izdvojeno 62.000 KM.

- Ministarstvo je izdvojilo sredstva za rad dobrotvornih društava Merhamet koja će biti upotrebljenja za materijalno pomaganje siromašnih i nesposobnih lica, kao i stvaranje uslova za zapošljavanje nezbrinutih lica - izjavila je ministarka Jujić i dodala da je jedna od osnovnih aktivnosti ovih udruženja rad narodnih kuhinja za siromašna, nezaposlena i nezbrinuta lica.

Ona je naglasila da je za rad udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata izdvojeno 50.500 KM.

- Cijeneći koliki je značaj udruženja civilnih žrtava rata, ove godine smo izdvojili sredstva za projekte i programe ovih udruženja kojima je cilj pružanje materijalne, pravne, socijalne i druge pomoći ovim kategorijama stanovništva u Republici Srpskoj, kao i pružanje pomoći svojim članovima u stručnom osposobljavanju - rekla je Jujić.

Saopšteno je da su se predstavnici dobrotvornih društava Merhamet i udruženja civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata zahvalili ministarstvu na višegodišnjoj podršci i istakli da bi bez ovih sredstava njihov rad bio gotovo nemoguć.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.