open-navfaktor-logo
search
Povodom 8. marta
Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila majke Srebrenice
Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, danas boravi u Srebrenici. 
08.03.2021. u 11:32
get url
text

U okviru posjete, sastala se sa majkama Srebrenice i uručila im simbolične poklone, a nekoliko njih je posjetila i u njihovim domovima.

- Na ovaj dan, za 8. mart, ja sam procijenila da trebam da budem ovdje sa majkama Srebrenice. Odlučila sam da posjetim one majke koje žive ovdje. Epidemiološka situacija i korona je nažalost dirigirala naše aktivnosti, i nismo mogli napraviti zajedničko okupljanje, nego smo se opredijelili da ih posjetimo u njihovim kućama - istakla je potpredsjednica Mahmutbegović, koja posjetom želi da poruči da "majke u Srebrenici nisu same".

- Želim da poručim da majke u Srebrenici nisu same, da ne mislimo na njih samo u julu, nego da one zavređuju našu pažnju svaki dan, a ne samo jedan dan - poručila je Mahmutbegović.

Jedna od majki koju je Mahmutbegović posjetila je Makbula Divović, koja živi sama u Potočarima kraj Srebrenice.

- Znači mi puno posjeta. Mnogo toga smo izgubili i kad neko otvori vrata i dođe, meni je čast ugostiti nekog - rekla je majka Makbula.

Mahmutbegović će u okviru posjete posjetiti Memorijalni centar Srebrenica – Potočari i odati počast žrtvama genocida, a obići će i majku Salihu Osmanović koja živi u mjestu Dobrak na samoj granici sa Srbijom.

- Mnogo je boli u Srebrenici. Prilika je da odemo do Salihe, da je poselamimo, posjetimo i kažemo da mislimo na nju - rekla je Mahmutbegović.

Potpredsjednica Mahmutbegović je posjetila i MFS-EMMAUS-ov Internatski smještaj u Potočarima i razgovarala sa predstavnicima centra.

- Koristim priliku da zahvalim potpredsjednici Mahmutbegović na posjeti. Ovo nije prva posjeta Mahmutbegović nama i našem udruženju, našim korisnicima, među kojima su i  majke Srebrenice. Ovo je dokaz našeg rada, ali i stava potpredsjednice Mahmutbegović prema onome što mi radimo. Ovo je posjeta podrške nama, a evo i poruka majčinstva, te poruka i onima koji su mogli danas biti ovdje, a nisu - izjavio je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS Emmaus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.