open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Potpredsjednik SDBiH: Zlatko Ercegović podnio ostavku na sve stranačke funkcije
Potpredsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) i član Glavnog odbora stranke Zlatko Ercegović podnio je ostavku na sve stranačke funkcije, potvrdio je za Faktor Husein Tokić, predsjednik SDBiH.
21.02.2024. u 12:55
get url
text

Doc. dr. Zlatko Ercegović je neurohirurg zaposlen na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla gdje obavlja funkciju šefa Odjeljenja za spinalnu neurohirurgiju.

Kako nam je rečeno, Ercegović je duže vrijeme nezadovoljan radom stranačkih organa, a nije bio zadovoljan ni odlukom stranačkih kolega da budu suzdržani prilikom glasanja o inicijativi kojom se na Skupštini TK traži ostavka od ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića, a povodom ubistva Amre Kahrimanović, koje je u Tuzli 7. februara počinio policijski inspektor Elvis Ćustendil.

- Bili smo suzdržani jer tražimo da se u slučaju ubistva Amre Kahrimanović utvrdi odgovornost svih unutar MUP-a TK, odnosno Uprave policije. Tek nakon što se to učini, tražit ćemo odgovarajuće sankcije za sve one za koje se pokaže da su napravili propuste ili snose određenu odgovrnost - rekao je za Faktor Husein Tokić, predsjednik SD-a i zastupnik u Skupštini TK.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.