open-navfaktor-logo
search
O spotu SNSD-a
Potpredsjednik SDS-a Radović: Dodik neodgovoran i neozbiljan
Zamjenik predsjednika SDS Milan Radović kaže da promo spot SNSD u kojem njihov predsjednik Milorad Dodik, izjavljuje da je spreman na disoluciju i da proglasi samostalnost Republike Srpske dovoljno govori o njihovoj političkoj neodgovornosti i neozbiljnosti.
24.07.2021. u 15:31
get url
text

Narod u Republici Srpskoj sigurno nije spreman na ovaj avanturizam i političku vratolomiju koja nas vodi u neizvjesnu budućnost- kaže Radović.

Radović naglašava da ne smijemo da zaboravimo ekonomske sankcije koje je narod u Republici Srpskoj preživio i koje su dovele do siromaštva, nezaposlenosti, inflacije i nedostatka osnovnih životnih namirnica: brašna, ulja, šećera, mesa, lijekova.

– Ovdje se ne radi o žrtvovanju komoditeta funkcionera vladajućih stranaka, već o žrtvovanju cijelog naroda zarad nerealnih političkih ciljeva i može nam se dogoditi totalni egzodus srpskog naroda, a pogotovo mladih i stručnih ljudi koji nisu spremni na ovakve političke i ekonomske rizike– pojasnio je Radović.

On ističe da ovdje nije u fokusu nametanje zakona od strane Valentina Incka, jer je ova vlast sarađivala mnogo puta sa njim, ali i sa drugim visokim predstavnicima i provodila njihove odluke kojima su nerijetko prenošene nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH kao što su: formiranje Suda i Tužilastva BiH, SIPE, Obavještajno-bezbjedonosne agencije, ali i mnogih drugih agencija, ubacivanje stranih sudija u Ustavni sud BiH.

– Zašto tada nije bilo ovakvih reakcija? Ovdje je u pitanju strah od odgovornosti koji je prisutan kod vladajuće elite koja nas je dovela u katastrofalnu ekonomsku, ali i političku situaciju. Stvara se politička slika u međunarodnim krugovima da je srpski narod jedini problem u BiH i to je ozbiljna situacija. Mi neizmjerno volimo Republiku Srpsku i branićemo je svim sredstvima, ali moramo biti svjesni da je ovaj potez SNSD-a opasan i neodgovoran i može da prouzrokuje nesagledive posljedice, ne po njihove funkcionere i po njihove porodice, već po srpski narod u Republici Srpskoj – kazao je zamjenik predsjednika SDS.

Osnovno pitanje je, naglašava Radović, kako bi vlast odgovorila na prvi ekonomski udar koji bi nastao praktičnim zatvaranjem tržišta i povlačenjem investitora iz Republike Srpske: ogromnu nezaposlenost, na drastično smanjenje prihoda u budžet čime bi bila ugrozena isplata plata i penzija, na galopirajuću inflaciju i na nedostatak hrane i lijekova, na povlačenje štednje iz banaka u slamarice i slično.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.