open-navfaktor-logo
search
Razvlačenje pameti
Potresna ispovijest oca oboljele djevojčice: Kada vidite krv svog djeteta, nema strašnijeg prizora
Roditelji djece oboljele od cistične fibroze okupili su se jutros ispred zgrade Vlade Federacije BiH kako bi još jednom apelovali na nadležne da se osigura lijek Kaftrio koji za njihovu djecu znači život. 
28.07.2023. u 10:44
get url
text

VEZANI TEKST - Traže pravo na lijek: Roditelji oboljele djece primljeni na sastanak u Vladi FBiH

Predstavnici roditelja trenutno su na sastanku sa predstavnicima Vlade.

Otac sedmomjesečne Iman Ubiparip Jasmin dao je izjavu novinarima u kojoj je podijelio dio onoga kroz šta oboljela djeca i njihovi roditelji prolaze.

Kaže da je njegova kćerkica bila "sasvim normalna beba i da ništa neobično na njoj nisu mogli primijetiti".

- Međutim, u jednom momentu, kada je supruga nosala, pokušavajući da je uspava, malena je povratila krv. Ja sam bio prisutan tu sa suprugom i u tom momentu mi je bilo bitno kako slagati svojoj supruzi da je sve uredu. I da se ona u tom momentu ne slomi jer, koliko god mi bili kao supružnici podrška jedno drugom, ona je ta koja najviše može da osjeti, jer najviše vremena provodi s njom i uvijek je majka ta koja je najveći doktor svom djetetu - kazao je Ubiparip, teško izgovarajući svaku riječ.

Dodao je kako "u tom momentu, kada vi vidite krv svog djeteta, nema strašnijeg prizora".

- Ja sam po zanimanju rudarski inženjer, radim ispod zemlje, mi se borimo sa pritiskom stijene, zemlje iznad svojih glava, ali ti strahovi se ne mogu porediti. Jer ovo je bilo... U momentu neobjašnjivo. Milion misli se provlači kroz glavu, jedna od njih je šta se dešava s malom Iman, druga šta se dešava sa mojom suprugom i kako to izbalansirati u svemu tome. I cjelokupno ovo otezanje... Ovo postaje razvlačenje pameti - kazao je ovaj otac oboljele djevojčice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.