open-navfaktor-logo
search
Simbolična donacija
Poturak "Trojki" donio po tri metle i lopate i poručio: Počnite konačno raditi!
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Poturak donio je po tri lopate i metle premijeru Edinu Forti i koaliciji "Trojka" zahtijevajući da Vlada Kantona Sarajevo počne da radi svoj posao.
08.07.2021. u 11:53
get url
text

- Pitanje za premijera Edina Fortu je kada će Vlada Kantona Sarajevo početi da konkretno radi? Zamolio bih Vas, gospodine Forto, da iskoristite fantastičan autoritet Elmedina Konakovića koji je dugi niz godina bio premijer, pa predsjedavajući, pa lider "Šestorke", pa "Četvorke", sad i "Trojke".

Znamo da ima najveći broj ministara u Vladi KS, da privoli svoje ministre da konačno počne nešto da se radi. Ja sam donio nekoliko lopata i metli, to je moja simbolična donacija za ovaj Kanton, da ovaj Kanton počne konačno da radi. Vi ste izvršna vlast, a ja sam zakonodavna i shodno tome, ove tri metle i tri lopate su za vašu "Trojku" da vas potaknu na konačnu akciju, da se konačno nakon osam mjeseci okrenete i počnete nešto da radite a ne da se bavite pustom pričom i obećanjima – kazao je Poturak.

Pitao je kada će se oprati ulice, kada će se izgraditi "svemirsko" tramvajsko stajalište na Otoci, istakao je kako vrebaju zmije na ulicama.

- Seruma nemamo, kada nas zmija ugrize treba da nađemo nekoga da taj otrov isisa - kazao je Poturak ističući kako nema ni vakcina osim onih "sadaka vakcina". 

- Uradite nešto za građane KS, a i mi zajedno sa vama da napravimo iskorak - kazao je također Poturak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.