open-navfaktor-logo
search
Simboličan performans
Poturak: Vlada KS nas je slagala i izdala, Forto je sretan što je dobio lopatu i metlu u ruke
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Dževad Poturak (SBB) upriličio je simboličan performans na posljednjoj sjednici Skupštine KS, gdje je prilikom izlaska na govornicu sa sobom ponio tri lopate i metle, kako bi poručio Vladi KS da napokon počne sa radom.
12.07.2021. u 13:55
get url
text

VEZANI TEKST - Poturak "Trojki" donio po tri metle i lopate i poručio: Počnite konačno raditi!

Poturak navodi da su namjere njegovog performansa bile da motiviše i podstankne Vladu KS da napokon počne riješavati goruča pitanja u KS.

- Toliko je smeća po gradu, ceste su nam katastrofalne, na Prvoj transferzali se ne radi ništa. Nisu dotakli tunel na Kobiljoj Glavi, a za sve te projekte imaju novac i sredstva. Sve je spremno, prošlo je osam mjeseci otkako su preuzeli Vladu, a i dalje sve stoji u mjestu. Ja ne vidim da je ovdje iko prevrnuo komad zemlje - kazao je Poturak, te dodao:

- Njihova reakcija je pozitivna, Forto je sretan što je dobio lopatu i metlu u ruku i nadam se da će poduzeti što hitnije korake da se grad dovede u jedno normalno stanje. Također priželjkujem da sklone veliki broj zmija i da se napokon nabavi i taj serum kojeg nemamo - ističe on.

Poturak se dotakao i nabavke vakcina koje je Vlada KS nekoliko puta najavila.

- Ono što me jako boli jeste činjenica da naši građani moraju da se vakcinišu po okolnim zemljama. Oni nisu u stanju da nabave jednu vakcinu. Nas su slagali i izdali mnogo puta. Narod mi nije jasan, šute i klimaju glavom kao da im je svejedno. Dao sam im tri metle i lopate, da napokon ta "Trojka" počne raditi svoj posao - naglasio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.