open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Potvrđena optužnica zbog ugrožavanja sigurnosti Hadžifejzovića, optuženi negirao krivnju
Nakon što je Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Abdulaha Hajdarevića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, održano je i izjašnjenje na kojem se optuženi izjasnio da nije kriv.
22.02.2022. u 09:15
get url
text

- On se tereti da je 28. maja 2021. godine oko 16 sati i 15 minuta pokušao neovlašteno ući u prostorije Face televizije, u trenutku dok je Senad Hadžifejzović pripremao emisiju. Recepcionarka s kojom se prepirao pokušala ga je spriječiti u tome, ali je optuženi počeo da viče na nju obraćajući joj se riječima: "Šta se praviš luda, trebam kod Senada Hadžifejzovića".

Pozvala je kolegu, nakon čega se optuženi počeo agresivno ponašati, glasno govoreći "da neće izaći, da će se s njim obračunati" pri čemu se sve vrijeme hvatao za torbicu. Iz zgrade je udaljen intervencijom osiguranja da bi pola sata kasnije ponovo bio viđen u neposrednoj blizini objekta Bosmal City Centar. Isti dan oko 20 sati i 30 minuta optuženi je putem svog Facebook profila, između ostalog, napisao da je pokušao da "uleti" u prostorije Face TV, ali da u tome nije uspio te da će poslije sačekati Senada Hadžifejzovića kao i ostale uposlenike pod prijetnjom da će ih sve pobiti - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Kako se dodaje u saopćenju, postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i ulaganje više od 40 materijalnih dokaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.