open-navfaktor-logo
search
MC Srebrenica
Potvrđeno imenovanje rukovodstva Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula
U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone UN-a" Srebrenica.
17.03.2023. u 12:47
get url
text

Na sastanku je potvrđeno imenovanje rukovodstva Organizacionog odbora, te su imenovani predsjednici pododbora unutar Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone UN-a" Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, imenovan je za predsjednika Organizacionog odbora.

FOTO: AA

Damir Peštalić, Emir Suljagić i Šefket Hafizović su potpredsjednici Organizacionog odbora. Mirsad Bešić je odlukom potvrđen za generalnog sekretara, a Nermin Alivuković za sekretara Organizacionog odbora.

- Na današnjem sastanku je potvrđeno rukovodstvo Organizacionog odbora, te su imenovani predsjednici jedanaest pododbora koji će sa svojim timovima provoditi akivnosti na pripremi obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine. U samom sastavu organizacionog odbora nema velikih promjena, uglavnom su ostali iste osobe koje su i do sada radile. To su osobe sa iskustvom i vjerujem da će odgovoriti zadatku koji je pred svima nama - istakao je Fejzić.

FOTO: AA

Imenovani su sljedeći predsjednici pododbora: Mirsad Bajrović - pododbor za logističku podršku i realizaciju, Samir Mirvić - pododbor za sigurnost, Adem Mehmedović - pododbor za informisanje i medijsko predstavljanje, Faruk ef. Hasanović - pododbor za vjerska pitanja, Emir Suljagić - pododbor za naučnu, kulturnu i izdavačku djelatnost, Dina Budalica - pododbor za protokol i VIP, Suljo Čakanović - pododbor za "Marš mira", Hamdija Fejzić - pododbor za materijalnu i finansijsku podršku, Vedad Hodžić - pododbor za scenografiju i režiju, Abdulsamed Đozić - pododbor za redarstvo, pododbor za izradu programa - Rukovodstvo organizacionog odbora i predsjednici pododbora.

Na sastanku se razgovaralo i o dosadašnjim aktivnostima na pripremi obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.