open-navfaktor-logo
search
Pratite web stranicu
Potvrđeno iz resornog ministarstva: Do kraja mjeseca novi upisni rok za privatne vrtiće u KS
Novi upisni rok, odnosno javni poziv za upis djece u privatne predškolske ustanove bit će objavljen na web stranici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo krajem ovog mjeseca ili početkom augusta, potvrđeno je danas za Faktor iz resornog ministarstva.
25.07.2023. u 10:55
get url
text

VEZANI TEKST - Počeo upis djece u obavezni predškolski program u vrtićima i osnovnim školama u Kantonu Sarajevo

- Upisni rok u predškolske ustanove u Kantonu Sarajevo, za školsku 2023/24. završen je 3. jula ove godine objavljivanjem konačne rang-liste primljene djece.

U međuvremenu su se Ministarstvu za odgoj i obrazovanje javili roditelji / staratelji koji iz ličnih razloga nisu registrirali svoju djecu za upis.

Novi upisni rok, odnosno javni poziv za upis djece u privatne predškolske ustanove će biti objavljen na web stranici Ministarstva - kazala je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović.

Kada je u pitanju broj slobodnih mjesta u vrtićima, u Ministarstvu kažu da slobodna mjesta, u sistemu EMIS, predškolske ustanove prijavljuju netom prije objavljivanja javnog poziva za upis i taj broj slobodnih mjesta roditeljima je vidljiv u EMIS sistemu i to samo za vrtiće i odgojne grupe u kojima su slobodna mjesta po uzrasnim karakteristikama djeteta, za koje roditelji / staratelji vrše odabir.

- Upis djece u predškolske ustanove, isključivo se vrši putem sistema EMIS što je u skladu sa programom Vlade KS o sufinansiranju boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u školskoj 2023/24. godini - kazala je ministrica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.