open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Potvrđeno pisanje Faktora: Inspekcija utvrdila da Penny u Velešićima nema dozvole
Urbanističko  građevinska  inspekcija Kantona Sarajevo izvršila je nadzor nad objektima  firme Penny na lokalitetu Velešića
06.11.2019. u 17:47
get url
text

Održan je osmi sastanak članova Operativne grupe za izgradnju Prve transverzale na kojem su razmatrani zaključci sa prethodnog sastanka.

- Općina Centar je, po zahtjevu  Direkcije za puteve, izdala rješenje za prvo rušenje na trasi ove saobraćajnice. Radi se o stambenom objektu nu ulici Tešanjska broj 13  nakon čega će  ova Direkcija i KJKP RAD  izvšiti  uklanjanje  navedenog objekta – navodi se u saopćenju.

Ističu kako je održan sastanak premijera KS Edina Forte i direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića sa predstavnicima BH GAS-a koji je dao uslovnu saglasnost za početak radova na izgradnji tunela Kobilja glava, odnosno zatražio dostavu elaborata sa utjecajem gradnje na gasne instalacije.

- Ministarstvo saobraćaja KS je zaduženo da predvodi proces u ime Vlade KS izmještanje trase magistralne gasne cijevi kako bi se izbjegla postojeća kolizija gasne trase i trase Prve transverzale – ističu iz Press službe Vlade KS.

Potvrđeno je i ranije pisanje Faktora da objekat Penny plus u Velešićima nema potrebne dozvole.

- Urbanističko  građevinska  inspekcija Kantona Sarajevo izvršila je nadzor nad objektima  firme Penny na lokalitetu Velešića. Konstatovala da objekti ovog preduzeća  koji se nalaze  na trasi  transverzale  nemaju građevinsku ni urbanističku dozvolu te prema općinskoj inspekciji uputila zahtjev  na dalje postupanje – navode.

Na sastanku je istaknuto i da se kako je i planirano, obavljaju isključenja instalacija na lokalitetu Grasovog depoa u ulici Halida Kajtaza nakon čega će uslijediti njegovo uklanjanje.

VEZANI TEKSTMisterije o objektu Penny plus u Velešićima: Imaju li dozvole, šta je legalno, a šta nelegalno izgrađeno...

VEZANI TEKSTNi Grad Sarajevo nije izdao dozvole za građenje Pennya u Velešićima

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.