open-navfaktor-logo
search
Kraj školske godine
Potvrdio ministar: Zbog pucnjave u Lukavcu prekida se nastava u Tuzlanskom kantonu
Zbog jutrošnjeg nemilog događaja u Osnovnoj školi Lukavac Grad prekida se nastava u svim školama na području Tuzlanskog kantona.
14.06.2023. u 12:16
get url
text

VEZANI TEKST - Drama u Lukavcu: Učenik upucao nastavnika, u teškom je stanju!

Time se završava ova školska godina u TK, kazao je ministar obrazovanja u Vladi Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, u vanrednom obraćanju javnosti. 

Omerović je kazao da će do početka naredne školske godine nadležni u Tuzlanskom kantonu poduzimati sve potrebne aktivnosti kako bi se povećala sigurnost učenika i nastavnog osoblja.

On je potvrdio informacije da se radi o učeniku koji je nakon prvog polugodišta prebačen u drugu školu radi lošeg vladanja.

Međutim, nije želio komentirati navode koji su se pojavili u javnosti, a da je učenik ranije prijetio osoblju škole zbog odluke da bude prebačen u drugu školu.

- S obzirom na to da u javnosti cirkulišu brojne informacije, ja bih vas zamolio da sačekamo da Tužilaštvo TK provede istragu slučaja i saopći sve potrebne informacije - kazao je Omerović, napomenuvši da je počinilac dijete, da imamo teško povrijeđenu osobu, te da se u interesu istrage sačeka šta će Tužilaštvo i policija utvrditi. 

On iz istog razloga nije želio odgovoriti na pitanje da li se pucnjava desila dok su učenici bili u učionici, kao ni da li je oružje kojim je počinjeno ovo krivično djelo nelegalno. 

Kazao je da su se predstavnici Ministarstva razgovarali sa Udruženjem pedagoga i psihologa TK, te da su se oni stavili na raspolaganje roditeljima i učenicima, ukoliko im bude potrebna psihološka podrška nakon ovog nemilog događaja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.