open-navfaktor-logo
search
Spremno odgovaraju na sve rizike
Povodom Dana policije MUP u Sarajevu održao vježbu, ministar Katica poručio: "Čuvat ćemo i dalje ovaj grad"
AUTOR: Autor: Faktor
06.04.2024. u 17:38
get url
text
Povodom obilježavanja 06. aprila, Dana policije Kantona Sarajevo i Dana grada Sarajeva, ministar unutrašnjih poslova Kanton Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević posjetili su spomen-obilježja i odali počast ubijenim i poginulim policijskim službenicima.
Ministar Katica čestitao je Dan policije istakavši da je ovaj dan prilika da se istaknu dostignuti ciljevi i planovi policije, ali i da se prisjetimo svih policijskih službenika koji su časno i hrabro, noseći policijsku uniformu, dali svoje živote, kako za mir i slobodu naše zemlje, tako i za sigurnost naših građana.
- Policija Kantona Sarajevo, bez obzira na brojne izazove s kojima se trenutno suočava, odgovorno tvrdim, je jaka policija koja spremno odgovara svim sigurnosnim rizicima u Kantonu Sarajevo. Danas, sa ovog mjesta, želim poslati poruku svim građanima Kantona Sarajevo da razumijemo njihove strahove i bojazni kada se dese određena krivična djela, ali uvijek imajte na umu da možete računati na svoju policiju i da će policija učiniti sve da zaštiti vas i vašu imovinu, i da počinioce krivičnih djela dovede pred lice pravde.
policija1
FOTO:
MUP KS
1 od 5
left-arrowright-arrow
Ovaj grad nikada nije bio i neće biti mjesto nesigurnog života. Ovo je grad heroj koji je hrabro i nepobijeđeno izašao iz najtežih situacija. Policija Kantona Sarajevo čuvat će i dalje ovaj grad, a u njega su dobrodošli svi oni koji žele osjetiti našu tradiciju, gostoprimstvo i duh Sarajeva. I njima ćemo pružiti potrebnu zaštitu i sigurnost i nikada nemojte sumnjati u nas - kazao je ministar Katica.
Svečano su postrojeni pripadnici Specijalne policijske jedinice, Jedinice interventne policije, Jedinice operativne podrške i Interventnih vodova u policijskim upravama, kojima se obratio generalni inspektor policije Fatmir Hajdarević.
- Živimo i obavljamo policijski posao u vrlo izazovnim vremenima. Ali, ja ne sumnjam u nas. Ne sumnjam da ćemo i sada ostati uspravni, snažni i odlučni da damo najbolje od sebe da zaštitimo svakog našeg komšiju i gosta – bez izuzetka. To moramo ostaviti svojoj djeci i onima koji će za 20 godina stajati u ovom stroju. Svoju domovinu, svoj grad i svoje sugrađane mi ne smijemo i nećemo iznevjeriti, a ni izdati.
Svim kolegicama i kolegama, aktivnim i penzionisanim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima, uz zahvalu za profesionalan, savjestan i rad koji s ponosom obavljaju, čestitam Dan policije Kantona Sarajevo, a svim građanima čestitam Dan grada Sarajeva - rekao je komesar Hajdarević.
Policijski službenici Sektora za policijsku podršku izveli su taktičko-pokaznu vježbu.
Ranije danas, delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije položile su cvijeće na spomen-obilježja ubijenih policijskih službenika Davora Vujinovića, Adisa Šehovića i Muhidina Pivodića, kao i na mjesta ukopa Mahmuta Trake i Elvedina Madeška.
Odata je počast na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, ispred Vječne vatre, na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995., na spomen parku Vraca, kao i spomen-obilježjima „Prve brigade policije Stari Grad“ i Odreda policije za specijalne namjene "Lasta", te ubijenim policajcima u Velikom parku i Spomen sobi u MUP-u KS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.