open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Povodom smrti Jovana Divjaka na Vijećnici će biti upriličena projekcija
Večeras od 19.30 do 21 sat bit će upriličena projekcija na Vijećnici povodom smrti Jovana Divjaka, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, direktora Udruženja Obrazovanje gradi BiH.
09.04.2021. u 11:22
get url
text

Kako je potvrđeno za AA iz Gradske uprave Sarajeva, projekcija će se održati na inicijativu novoizabrane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Na ovaj način glavni grad Bosne i Hercegovine želi simbolično odati počast Divjaku na svemu što je uradio tokom života za grad i državu.

Gradonačelnica Karić je na društvenim mrežama napisala da je general Divjak simbol herojske odbrane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine.

- Povodom smrti dobrog čovjeka i našeg heroja dala sam nalog da na zgradi Vijećnice bude projekcija u čast čika Jove. General Divjak je simbol herojske odbrane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine, ali i postratne obnove bosanskohercegovačkog društva. U godinama koje su uslijedile nakon agresije na BiH, kroz Udruženje Obrazovanje gradi BiH pomogao je mnogima, prije svega djeci poginulih boraca i ostalim ugroženim kategorijama. Bio je prvi nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti, iz Bosne i Hercegovine. U ime Grada Sarajeva i svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće porodici i prijateljima - navela je.

General Divjak preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 84. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.