open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Povodom ubistva Amre Kahrimanović: Ove sedmice hitna sjednica Skupštine TK
Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona povodom ubistva Amre Kahrimanović bit će održana do kraja ove sedmice, potvrdio je za Faktor predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.
13.02.2024. u 12:15
get url
text

- Popodne ćemo imati sjednicu Kolegija nakon koje ćemo zakazati sjednicu za četvrtak ili petak. Da bi sjednicu održali, moramo dobiti izještaje onih koji su nadležni, a prije Skupštine ti dokumenti moraju proći i Vladu TK. Povod je, dakle, ubistvo u Tuzli, dešavanja nakon toga, a sve s osvrtom na sigurnosnu situaciju u TK - kaže Vujović.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović hicima iz službenog pištolja, 7. februara oko 21 sat u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli, usmrtio je policijski inspektor Elvis Ćustendil, koji je nakon toga uhapšen.

Sjednica koja će biti zakazana imat će hitan karakter, a kako saznajemo Uprava policije MUP-a TK zadužena je da pripremi izvještaj o sigurnosnoj situaciji s posebnim psvrtom na ubistvo Amre Kahrimanović.

- Skupština TK na ovaj način je raegirala kada smo imali pucnjavu u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" i ubistva u Gradačcu. Kad god smo imali nemile događaje u TK Skupština je reagirala i tako će biti i ovaj put - dodaje Vujović.

Veliki broj ljudi u subotu je prisustvovao dženazi Amre Kahrimanović, a u nedjelju je održan i protest na kojem je bilo više hiljada ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.