open-navfaktor-logo
search
Čerkez potvrdio
Povoljnija epidemiološka situacija u FBiH: Predloženo ukidanje policijskog sata
Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine razmatrao je ukidanje policijskog sata.
17.05.2021. u 10:51
get url
text

Ovu informaciju potvrdio je Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje.

U gostovanju na N1, istakao je kako ova mjera nema nikakvog smisla u ovakvoj epidemiološkoj situaciji, koja je povoljna.

- Najvjerovatnije će se ići ka ukidanju. Ta mjera realno u ovoj situaciji nema nikakvog smisla. Bilo je dobro što smo donijeli mjere koje su trajale 15 dana. Prošli su praznici. Ovo ne trebamo shvatiti da smo završili sa pandemijom. Svugdje dolazi do pada, stabilizacije, pojavljuju se novi sojevi i treba biti oprezan - izjavio je Čerkez.

On je kazao da je u FBiH dominantno prisutan britanski soj koronavirusa, te da nisu zabilježeni slučajevi sa indijskim sojem. Kazao je kako se mutacije redovno prate u ovom bh. entitetu.

Čerkez je kazao da će FBiH ovo ljeto dočekati sa stabilnom situacijom, ali da će ljudi i dalje obolijevati.

- Trebamo se pripremati, puno je priprema za druge sektore. Od nove školske godine nas dijeli tri mjeseca, mnogo stvari se mora pripremiti tokom ljeta -  kazao je Čerkez dodajući i da je vrijeme da se navijači vrate na tribine.

Nakon preporuka Kriznog štaba, na potezu je Vlada Federacije BiH koja bi trebala da razmotri predložene mjere.

Podsjećamo, na snazi je policijski sat od 23 do 5 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.