open-navfaktor-logo
search
Bh. realnost
Povratnici ugroženi, vandali bez kazni: Ponovo napadnut Beriz Merdžić u Bratuncu, večeras dao izjavu u policijskoj stanici
Beriz Merdžić i njegova aščinica "Korzo" u Bratuncu ponovo su na meti vandala. Novi napad, 20. po redu, dogodio se sinoć, a iako je Merdžić sve prijavio policiji, slučaj je prošao bez privođenja počinitelja.  
30.07.2023. u 20:30
get url
text

- Prije nekoliko dana sam posjetio povratnika Beriza Merdžića u njegovoj aščinici "Korzo" u Bratuncu. Razgovarali smo o njegovoj borbi i odlučnosti da ostane u Bratuncu i radi posao koji najbolje zna.

Nekoliko puta su "nepoznate osobe" vrijeđale njega, njegovu porodicu i goste aščinice, prijeteći fizičkim napadom. Danas se to opet ponovilo. Radi se o klasičnom, dugoročnom zlostavljanju povratnika. Ranije je napadnut i Osman iz Bratunca. Nećemo mirno posmatrati napade na bilo kojeg povratnika. Pružit ćemo svaki vid zaštite povratnicima i nećemo prestati insistirati na pronalasku i kažnjavanju počinioca - napisao je na svom Facebook profilu federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

Nereagovanjem nadležnih institucija na dosadašnje napade, data je sloboda počiniocima da ponovo napadaju Merdžića i sve povratnike u Bratuncu. 

Pozvali smo i Merdžanića, a on nam se javio iz policijske stanice gdje je davao izjavu. 

- U policijskoj sam stanici, dajem izjavu. Moram nešto potpisati pa ću vam se javiti - kratko je kazao Merdžanić. 

Kasnije se nije javljao na naše pozive.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.