open-navfaktor-logo
search
Ponovo gori
Požar u Primorcima u Čitluku prijeti stambenim i drugim objektima
Na području općine Čitluk trenutno su aktivna dva požara, a jedan od njih koji je izbio selu Primorci od 10.00 sati prijeti stambenim i drugim objektima, javlja Anadolija.
19.08.2021. u 17:04
get url
text

U izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) navedeno je da na toj lokaciji gori trava, nisko rastinje i borova šuma.

- U Gradnićkom polju od 9.45 sati aktivan je požar, gdje gori trava i nisko rastinje, trenutno nisu ugroženi objekti - navode iz FUCZ.

Na području grada Mostara trenutno su aktivna dva požara: u Raškoj Gori od 13.5 sati, gdje gori trava i nisko rastinje i u Jasenici od 13.15 sati, gdje gori trava.

- Požari ne ugrožavaju stanovništvo, stambene i druge objekte - navode iz FUCZ.

Na području Čapljine trenutno je aktivan požar u Gnjilištima od 12.30 sati, gdje gori nisko rastinje i šuma, a ovaj požar ne ugrožava stanovništvo, stambene i druge objekte.

U Jablanici, iznad naseljenog mjesta Donja Jablanica, došlo je do pojave nekoliko požarnih tačaka.

- Vatrogasci su na terenu i rade na eliminiranju požarnih tačaka - navodi se u izvještaju iz FUCZ i dodaje da je teren izuzetno težak odnosno nepristupačan.

Na području općine Stolac i dalje je aktivan požar na lokaciji Derani koji ne ugrožava stanovništvo, stambene i druge objekte, a na terenu je DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.