open-navfaktor-logo
search
Saopćenje 
Pozdravljamo napore, ali to nije rješenje: Sindikat BHRT-a reagirao nakon ugovora o nastavku naplate RTV takse
Samostalni sindikat radnika u BHRT-u pozdravlja napore Elektroprivrede BiH i pomake na rješavanju prikupljanja RTV takse na područu Federacije BiH i što je na taj način ispunjen naš uvjet da se na martovskim računima nađe RTV taksa, saopćeno je iz ovog sindikata.
29.02.2024. u 12:22
get url
text

VEZANI TEKST - Elektroprivreda BiH nastavlja naplatu RTV takse, a BHRT i FTV će pregovarati o raspodjeli

- Međutim, upozoravamo da problem nije riješen. Ponavljamo, tražimo da se pronađe sistemsko rješenje i potpiše ugovor kojim će se osigurati: povećanje plaće, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uvjeta rada. Pozivamo sve odgovorne na odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH.

Gospodo, po ko zna koji put ponavljamo Vam, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 uposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM. Ta sredstva su socijalna davanja, za režije i lijekove, a ne za život dostojan čovjeka - navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je da će, ako im ne budu povećana primanja, iskoristiti sve zakonske mogućnosti kako bi osigurali članovima Sindikata i svim uposlenicima "da dobiju konačno povećanje osnovnog životnog standarda zasluženo, od svog rada".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.