open-navfaktor-logo
search
Potvrdili iz Drvosječe
Poznata cijena peleta za ovu godinu, jeftiniji je za više od 20 posto
Cijena najpopularnijeg energenta, peleta, ove godine bit će jeftinija za više od 20 posto u odnosu na prošlu godinu, potvrdili su za Faktor iz firme Drvosječa koja se bavi prodajom ogrjeva svih vrsta. Prošlogodišnja cijena peleta iznosila je od 640 pa do čak 730 KM po toni. Ove godine iznosit će od 500 do 520 KM.
12.10.2023. u 11:49
get url
text

- Ove cijene su stabilne, aktuelne već par mjeseci i trudit ćemo se da ih održimo do kraja ove godine i čitave grijne sezone.

Prošlogodišnje cijene su bile previsoke, rekao bih vještački napuhane, zato što je potražnja za peletom iz inostrastva bila abnormalna. Ove godine imamo zaista realnu cijenu. Može doći do nekih promjena koje neće biti značajne – kazao nam je Muhamed Helać iz firme Drvosječa.

Dodaje da trenutno nema povećane potrebe za ogrjevom zbog Miholjskog ljeta i realtivno visokih temperature za ovo doba godine.  

- Općenito, život je poskupio. Činjenica je da se zbog svih ostalih poskupljenja, ljudi prolongiraju svoje troškove do zadnjeg momenta. Tako je i sa peletom. Čekaju da zazimi i da kažu, e sad moram kupiti ogrjev – zaključio je Helać.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.