open-navfaktor-logo
search
Državni ministar
Prati Dodikov "neutralan" stav: Košarac glasao protiv suspenzije Rusije iz Svjetske turističke organizacije
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac učestvovao je danas na prvoj vanrednoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije u Madridu, na kojoj je razmatrana suspenzija članstva Rusije iz ove organizacije zbog agresije Moskve na Ukrajinu.
27.04.2022. u 19:05
get url
text

- Glasao sam protiv suspenzije Rusije iz Svjetske turističke organizacije, kao što sam to i najavio pred odlazak u Madrid. 

VEZANI TEKST - Dodik poziva na neutralnost BiH, a požurio da čuva leđa, možda i kaput, ruskom ambasadoru

Budući da je Rusija sama istupila iz Svjetske turističke organizacija, odluka o nastavku sjednice u najmanju ruku je neshvatljiva i stiče se utisak da su zapadne zemlje bile potpuno motivisane da po svaku cijenu donesu odluku o suspenziji članstva Rusije - naveo je ministar Košarac i tako nastavio pratiti "neutralan" stav svog stranačkog šefa Milorada Dodika.

U nastavku Košarac je agresiju Rusije na Ukrajinu nazvao "prilikama"?!

- U potpunosti podržavam stabilizaciju prilika u Ukrajini, kao i nastojanja da se dijalogom dođe do uspostavljanja mira - naglasio je Košarac i dodao kako nije objašnjeno na koji način odluka o suspenziji Rusije iz Svjetske turističke organizacije može doprinijeti rješavanju situacije s Ukrajinom, niti je rečeno postoje li uopće i koji su to dodatni poremećaji u turističkoj privredi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.