open-navfaktor-logo
search
Nije za svačiji džep
Prava atrakcija: Koliko košta noćno skijanje na bh. planinama
Noćno skijanje predstavlja pravu atrakciju i na planinama u našoj zemlji. 
07.01.2021. u 15:03
get url
text

Ljubitelje zimskih sportova obradovala je informacija da će na Bjelašnici noćno skijanje biti omogućeno svaki dan osim nedjelje, u terminu od 18.30 do 21.00 sat. Tako su deseci Bosanaca i Hercegovaca, ali i turista već iskoristili priliku da skijaju i bordaju na osvijetljenoj stazi Kolijevka na ovoj olimpijskoj ljepotici.

- Standardna cijena karte za noćno skijanje je 20 KM, a zahvaljujući ugovorima sa pojedinim bankama, kartičnim plaćanjem trenutno korisnici noćnog skijanja mogu kupiti karte jeftinije do 70 posto. Tako za odrasle ona košta samo 6 KM, a za djecu 4,5 KM. Ova promotivna akcija sa bankama traje do 9. januara – kaže za Faktor Edis Baković, v. d. direktora ZOI'84.

Cijena karte za noćno skijanje na Jahorini trenutno košta 50 KM.

- Od ove godine imamo osvijetljenu još jednu stazu za noćno skijanje i skijašima je na raspolaganju svaku večer četiri kilometra ski-staza u terminu od 18 do 21 sat. Cilj nam je bio da za ovu sezonu dodatno razvijemo noćno skijanje jer je Sarajevo blizu, ljudi rade do 16 sati i nakon toga imaju priliku da uživaju i noću na našim stazama koje su za ovu sezonu idealno pripremljene. Interesovanje je zaista veliko i dobijamo samo pozitivne komentare od strane skijaša - kazali su za naš portal iz Olimpijskog centra Jahorina.

Velikim interesom za noćno skijanja hvale se i na Vlašiću.

- Skijaši imaju samo riječi hvale za naše noćno skijanje kada Vlašić izgleda fascinantno. Dobijamo pohvale od posjetilaca iz cijelog regiona – kaže direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević koji dodaje da karta za noćno skijanje koje traje od 18.30 do 21.30 sati košta 17 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.