open-navfaktor-logo
search
Kršenje mjera
Predizborna kampanja u Banovićima: Nakon Kukića i Gutić pokazao da ne mari za koronu
Općinski odbor SDA Banovići večeras je u naselju Grivice okupio veliki broj prisutnih, a na skupu su prekršene naredbe kriznih štabova FBiH i Tuzlanskog kantona.
27.10.2020. u 21:40
get url
text

Na skupu je bilo prisutno mnogo više od 100 ljudi, koliko je dozvoljeno, distance među njima praktično nije bilo, a mnogi nisu imali maske iako je to od danas obavezno.

Predizborna kampanja u Banovićima odvija se kao da se uopće ne nalazimo u vremenu pandemije, pa je tako Pokret demokratske akcije Mirsada Kukića, sinoć u naselju Omazići, okupio veliki broj ljudi uz nikakve epidemološke mjere.

Večeras je, pak, Bego Gutić, bio zvijezda predizbornog programa, kao kandidat za načelnika Banovića.

O predizbornim skupovima danas je za Faktor govorila ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, koja je osudila ovakva okupljanja.

- Nažalost, ne samo jedan, nego više političkih subjekata krši naredbe o okupljanjima. Od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK i MUP-a TK već je zatražen pojačan angažman. Uz to, tražili smo mišljenje i Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), da u potpunosti zabranimo političke skupove, a u međuvremenu smo preporučili svima da ih ne održavaju - kazala nam je Čolić.

{$galerijaFotografija}

sda-banovici1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.