open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Predmet Bosnalijek: Pretresi i hapšenja u više gradova po nalogu Tužilaštva BiH
Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u toku su pretresi u okviru akcije "Bosnalijek", saopćeno je iz te pravosudne institucije. 
06.12.2021. u 09:38
get url
text

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u više gradova u Bosni i Hercegovini, vrše lišenja slobode osumnjičenih i pretrese objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna krivična djela u višemilionskom iznosu, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - SIPA pretresa u Sarajevu i Konjicu, sumnja u zloupotrebu položaja i pranje novca

- Aktivnosti se provode u okviru opsežne istrage krivičnih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zloupotrebe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu.

U okviru predmeta Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama više država.

Nakon lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima - navodi se u saopćenju. 

U saopćenju SIPA-e se precizira da se pretresi vrše na području Sarajeva i Konjica te da su u toku pretresi objekata koje koriste pravna i fizička lica, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Pripadnici ove poliijske agencije, prema zasad nepotvrđenim informacijama, pretresaju i privatnu kuću direktora te kompanije Nedima Uzunovića.

0J4A8131.JPG
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.