open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik SDP-a
Predmet protiv Vojina Mijatovića dostavljen Posebnom odjeljenju Tužilaštva RS-a
Predmet protiv Banjalučana Vojina Mijatovića i Brane Miloševića, osumnjičenih za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, dostavljen je Tužilaštvu RS-a, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, saznaje Faktor.
02.09.2022. u 16:49
get url
text

Mijatović je inače potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

Policijska uprava Banja Luka je u februaru ove godine dostavila Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Mijatovića i Miloševića zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela.

- Nakon izvršenih provjera i prikupljenih obavještenja, analize dostavljenog izvještaja predmet protiv prijavljenih Brane Milošević i Vojin Mijatović, proslijeđen je na nadležno postupanje Republičkom javnom tužilaštvu RS-a, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala – potvrđeno nam je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Sumnja se da Mijatović zloupotrijebio službeni položaj dok je bio direktor Ekonomskog instituta Banja Luka.

Kako je ranije potvrđeno iz policije, on se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjoj Luci iskoristio svoj položaj na način da je angažovao neovlaštena lica koja su izvršila vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima RS, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinila navedena lica.

Osim njega, policija je podnijela izvještaj i protiv Miloševića zbog istog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Milošević se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinio u toku 2016. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banje Luke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banje Luke pribavio protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.