open-navfaktor-logo
search
Stranačka previranja
Predrag Kojović podnio ostavku na čelu Naše stranke, svemu uzrok Baralijina "šala"
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović podnio je ostavku.
25.06.2021. u 12:36
get url
text

Kako je prvobitno javio portal Radiosarajevo.ba, blizak Našoj stranci, ostavku je podnijela i Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, i to prvo ona, a potom i Kojović nakon što ga je Baralija direktno prozvala. Međutim, nedugo nakon ove vijesti, isti medij javlja kako Baralija ipak nije podnijela ostavku na stranačke funkcije.

VEZANI TEKST - Opet varnice između SDP-a i NS-a zbog komentara Irme Baralije o Benjamini Karić

Do krize u Našoj stranci došlo je nakon šale Irme Baralije objavljene na društvenim mrežama na račun gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić. Od Baralijine "šale" ogradio se Predrag Kojović.

Ona je nedavno postavila fotografiju Benjamine Karić sa Draškom Stanivukovićem, gradonačelnikom Banja Luke, tokom posjete sarajevske gradonačelnice gradu na Vrbasu. Ispod te fotografije postavila je onu na kojoj su Karić i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, tokom posjete Mostaru.

Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno sada kada pogleda slike iz posjete, a u komentaru ispod fotografija Baralija je uporedila kako je fotografija Benjamine Karić sa Stanivukovićem kao fotografija s vjenčanja, dok je fotografija s Kordićem kao ona nakon dvoje djece.

- Izvinjavam se SDP-u. Vjerujem da se radilo o neuspjeloj/nespretnoj duhovitosti. Puna podrška politici pružene ruke - prokomentirao je potom Kojović, a Baralija je, nakon što je njen komentar podigao prašinu, navela da se radilo o šali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.