open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Željko Komšić posjetio radnike Zenicatransa koji štrajkuju glađu
Prema riječima radnika koji šrajkuju glađu, Komšić je jutros u šest sati bio u posjeti u kojoj se zadržao oko 45 minuta
09.01.2020. u 09:02
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je jutros radnike JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", koji već treći dan štrajkaju glađu. Kako je u izjavi za Fenu kazao predstavnik štrajkača Hazrudin Bilić, Komšić je radnike posjetio jutros oko šest sati i zadržao se s njima oko 45 minuta.

-Razgovarao je s nama, rekao da je uz nas i da će nam dati podršku koliko je u njegovoj moći. On ne može nikome narediti, ali je razumio naše zahtjeve i probat će u tom pravcu da djeluje - kaže Bilić.

Ističe da će radnici nastojati ponovo animirati gradske vijećnike da organiziraju novu tematsku sjednicu Gradskog vijeća o problemu Zenicatransa. Do tada će oni, dodao je, nastaviti štrajk glađu.

Danas će, kako je najavio, njihove kolege koje nisu u štrajku glađu ponovo zvanično zatražiti od gradskih vlasti da počnu rješavati njihov problem. Gradonačelnik Fuad Kasumović, kaže, još nije odgovorio na njihov poziv da ih posjeti.

-Mi nikakav signal, ni poruku nismo dobili od gradonačelnika. Ponovo ga ovom prilikom pozivam da nas pozove, da nam dođe. Evo mi smo spremni danas da mu odemo i na noge - rekao je Bilić.

On ponovo prijeti i “radikalizacijom” štrajka, jer, kaže, svi su spremni da za ostvarenje cilja žrtvuju i sebe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.