open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Predsjednik GV-a Mostara: Stari most nije hrvatsko već bosanskohercegovačko naslijeđe
Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić reagirao je u utorak u povodu najavljenog  događaja ''Predstavljanje nematerijalne i materijalne baštine Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine'', koji u Bruxellesu organizira hrvatska europarlamentarka Željana Zovko, a u povodu 20. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru, odbacujući informaciju da je Stari most hrvatsko naslijeđe unutar Svjetske kulturne i historijske baštine.  
09.01.2024. u 17:55
get url
text

- Stari most u Mostaru je bosanskohercegovačko kulturno i historijsko naslijeđe, koje čini dio svjetskog spomenutog naslijeđa i takvo bi bilo korektno od hrvatske europarlamentarke Zovko da se i predstavi.

Željana Zovko nema nikakvo pravo da može predstavljati Stari most u Mostaru kao dio hrvatskog  naslijeđa. Na predstavljanje plakata na kojem se dovodi u kontekst da je Stari most hrvatsko naslijeđe, dužni smo prema našoj i europskoj javnosti reagirati i odbaciti ovakve pokušaje - navodi se u Marićevoj reakciji.

Stari most predstavlja jedan od najvrjednijih dijelova kulturne baštine svijeta i ''jako je maliciozno prema Bosni i Hercegovini i ljudima kojima je Stari most jedan od najznačajnijih simbola na ovoj razini lažno informirati europsku javnost'', ističe Marić.

Pozvao je najviše predstavnike Bosne i Hercegovine da pošalju reakciju i prosvjednu notu na ovakav čin u Europski parlament.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.