open-navfaktor-logo
search
Eurointegracije
Predstavnici Evropske unije u Tešnju
Delegacija COWEB-a sastala se s načelnicima općine Tešanj i Teslić Suadom Huskićem i Milanom Miličevićem, a sastanku su prisustvovali i privrednici s područja ovih općina
03.07.2019. u 09:58
get url
text

Radna grupa Evropske unije za područje zapadnog Balkana (COWEB), zajedno sa šefom Delegacije Europske unije i specijalnim predstavnikom Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnarom Wigemarkom posjetila je Tešanj.

Delegacija COWEB-a sastala se s načelnicima općine Tešanj i Teslić Suadom Huskićem i Milanom Miličevićem, a sastanku su prisustvovali i privrednici s područja ovih općina.

Načelnik Tešnja istaknuo je da ta općina, njeni građani i institucije daju punu podršku procesu približavanja i članstva Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i dodao da očekuju snažniju podršku zemalja članica.

- Bosna i Hercegovina je dio Evrope i želimo biti članovi Evropske unije - rekao je Huskić.

Načelnici općina Tešanj i Teslić su istakli uspješnu saradnju lokalnih zajednica i potrebu dalje podrške za takvu saradnju, dok su privrednici ukazali na poteškoće koje imaju u redovnom poslovanju i izazove koje vide u budućem razvoju. Naglašeno je puno opredjeljenje i podrška evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Predstavnici EU su kroz određena pitanja i diskusije iskazali zadovoljstvo realiziranim sastankom, saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Tešanj.

Radnu grupu čine predstavnici svih 28 zemalja članica EU i predstavnici određenih institucija EU.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.