open-navfaktor-logo
search
Na nivou BiH
Prehlada Nikšića i još nekoliko učesnika odgodila sastanak vladajućih stranaka
Sastanak predstavnika stranaka iz Federacije Bosne i Hercegovine, koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, odgođen je jer nije bilo poente održati ga imajući u vidu da su se prehladili neki od onih koji su trebali učestvovati, rekao nam je jedan od onih koji su se pojavili u dogovoreno vrijeme. 
24.11.2023. u 11:39
get url
text

Ovaj sastanak partnera iz HDZ-a i stranaka "Trojke" (SDP, Naša stranka i NiP) je počeo jučer u Sarajevu u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali su se učesnici ubrzo razišli.

Prema informacijama, među onim koji su se prehladili je i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i premijer FBiH.

VEZANI TEKST - EU o sastanku koalicionih parnera na nivou BiH: Razočaravajuće da se nije mogao postići kompromis...

U ime SDP-a je došao federalni ministar Nerin Dizdar, te Adnan Delić, federalni ministar iz NiP-a, kao i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. Na sastanak nije došao ni predsjednik Naše stranke Edin Forto zbog puta u inostranstvo već je tu bio Predrag Kojović, zastupnik ove stranke u bh. Parlamentu. I predsjednik HDZ-a Dragan Čović je, po svemu sudeći, došao na sastanak, imajući u vidu da je jučer otišao sa sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u čijem je rukovodstvu.

Sastanak u ovom formatu, odnosno stranaka samo iz FBiH koje su dio koalicije na novu BiH, dogovoren je nakon što je odgođen sastanak kompletne koalicije na državnom nivou jer je predsjednik "partnerskog" SNSD-a Milorad Dodik bio na putu. 

Nije poznato kada će biti održan novi, a na stolu je mnogo problema među partnerima i zakona koje treba dogovoriti na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.