open-navfaktor-logo
search
Promjena u tarifnim stavovima
Prelaskom na ljetno računanje vremena mijenja se i termin "skupe" i "jeftine" struje
Autor: Faktor
29.03.2024. u 13:47
get url
text
Ilustracija
Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedjelju 31. marta 2024. godine, nastupit će i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošene električne energije.
Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 sati i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.
 Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH  (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavat će se prema manjoj tarifi (MT)  radnim danima u periodu od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan. 
Dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH (www.epbih.ba), dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH, saopćeno je iz ove javne kompanije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.