open-navfaktor-logo
search
Greška ili...
Premijer Nenadić objašnjavao kako je ministar Draško Jeličić postao Srbin ili je i bio Srbin
Novoimenovani ministar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić prvo se izjašnjavao kao Hrvat, a zatim kao Srbin, tvrde pojedini zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo.
05.03.2020. u 10:31
get url
text

Oni ističu kako je u samo 15 minuta Hrvat postao Srbin.

Upitan da prokomentira tu brzu izmjenu nacionalnosti premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić u gostovanju na N1 televiziji kazao je da se radilo o greški.

- Radi se o činjenici da je, kako god ko shvatio, to jedna greška koja se pojavila u tom trenutku. Mi smo u zadnjih 15 dana dva puta mijenjali po dva ministra. Taj zbir je ostao onakav kakav jest, a čini mi se da tada nismo imali nacionalna izjašnjenja. Nama to niko nije ukazao, ne znam odakle to. Ja sam, to se može vidjeti na TV, s leđa sam upozoren ili pozvan od kolega koji su sjedili iza, da je došlo do propusta koji bi trebalo ispraviti. Sada znam kako se izjašnjava – kazao je Nenadić u gostovanju.

I tokom gostovanja na O kanalu na pitanje kako se postaje Srbin za petnaest minuta, Nenadić je kazao da se radilo o greški.

- Radi se o jednoj greški, u nekoliko zadnjih dana je nekoliko puta promijenjen sastav Vlade. Ministri su se radeći na pripremi ekspozea posvetili struci, posvetili se ovim pitanjima, tako da potkrala se takva greška u jednom dijelu ekspozea. Upozoreni smo na to, zaustavili smo sjednicu. Ja bih priznao da se radi o jednoj takvoj greški da smo mi doveli iznenada nekog sa ulice. Međutim, čovjek je tu u sali, bio je među nama, dakle radi se o greški – ponovio je Nenadić.

Nakon što je saznao da se Jeličić izjasnio kao Srbin reagirao je i zastupnik Samir Suljević.

- Imamo promjene nacionalnosti u zadnjem trenutku. Inače ne želim da razmišljam i da se bavim time ko je šta po nacionalnosti ali moram reći da je žalosno što ste ovo dozvolili i vi kao nova većina, a što je sebi dozvolio moj drug sa posla Draško. Ljudi me pitaju je li moguće da je on Srbin, jer do sada smo mu sve katoličke praznike čestitali. Da čovjek u 65. godini dozvoli takvu blamažu je nedopustivo. Ali svako je tvorac svoje sudbine – kazao je Suljević na Skupštini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.