open-navfaktor-logo
search
Jablanica
Premijer Nikšić prisustvovao obilježavanju 80. godišnjice bitke na Neretvi
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas u Jablanici obilježavanju jubilarne 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi, položio cvijeće, te odao počast borcima jedne od presudnih bitaka narodno-oslobodilačke borbe iz Drugog svjetskog rata.
06.05.2023. u 15:13
get url
text
Jablanica, Nermin Nikšić, Jasna Duraković
Jablanica, Nermin Nikšić, Jasna Duraković

Cvijeće i vijence položile su brojne delegacije antifašista iz BiH i regije, predstavnici političkog i javnog života, te organizacije i udruženja koja baštine antifašističku tradiciju.

Svečani program u okviru jubilarne 80. godišnjice organizirali su SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo "Josip Broz Tito", Muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi" iz Jablanice, Općina Jablanica, uz podršku udruženja antifašista sa prostora bivše Jugoslavije.

Sa današnje manifestacije upućene su poruke solidarnosti, humanosti, zajedništva i važnosti očuvanja anifašističkih vrijednosti. 

Zajedno s premijerom Nikšićem obilježavanju 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi prisustvovala je i federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.