open-navfaktor-logo
search
O gužvama u trgovinama
Premijer Novalić: Nema razloga za strah od nestašica hrane, imamo zalihe i zaštit ćemo građane
Povodom velikih gužvi u tržnim centrima i kupovine hrane premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić poručio je da nema razloga za strah od nestašice hrane i da postoje zalihe.
26.02.2022. u 15:08
get url
text

- Vidim u tržnim centrima gužve. Potpuno razumijem brigu svih, posebno penzionera. Prošli smo ratne golgote i znamo šta je strah i od nestašica. Ali, želim poslati poruku građanima da sada nema potrebe za izlaganjem tako velikim i vanrednim trošenjima i kupovinama zaliha namirnica.

Sjetimo se i kada nas je prije dvije godine zahvatila kriza izazvana pandemijom koronavirusa i tada smo iz straha pohrlili u prodavnice i nakupovali enormne količine hrane. Ne treba ponavljati istu grešku.

Vlada Federacije BiH će u ponedjeljak održati posebnu sjednicu. Detaljno ćemo sagledati mogućnosti i razvoj situacije izazvane dešavanjima u Ukrajini.

U kontaktu sam sa snabdjevačima, imamo hrane. Također, naše robne rezerve su pune žitarica. Imamo ih dovoljno za višemjesečnu proizvodnju brašna i hijeba.

Zato nema razloga za zabrinutost.

Preventivno djelujemo u slučaju daljnjih poskupljenja i činimo sve da zaštitimo naše građane - izjavio je premijer Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.