open-navfaktor-logo
search
Novi Grad Sarajevo
Pri kraju radovi u ulici koja nosi ime legendarnog komandanta Armije RBiH
Završavaju se radovi na asfaltiranju ulice Zima Imamovića u naselju Zabrđe, čime će biti kompletirano 600 metara saobraćajnice kojom će se nesmetano moći odvijati dvosmjerna saobraćajna komunikacija.
07.04.2020. u 20:43
get url
text

Radove u ulici koja nosi ime "zlatnog ljiljana" legendarnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH, danas su obišli općinski načelnik Semir Efendić, sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ "Zabrđe" i "Naselje hroja "Sokolje", a obilasku je prisustvovao i Ernest Imamović, sin rahmetli Zaima, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Prošle godine u ovoj ulici je završena sanacija i asfaltiranje prvih 300 metara saobraćajnice, a danas se završava asfaltiranje preostalih 300 metara ceste. Sami radovi na asfaltiranju su koštali oko 200.000 KM.

{$galerijaFotografija}

- Prije toga izvršena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže, vrijednost tih radova je 350.000 KM, s tim da oni uključuju i jedan dio ulice Numan paše Ćuprilića, tako da smo dobili potpuno novu proširenu ulicu, što je vrlo važno, jer sada ima prohodnost od 5,5 metara na cijeloj dužini, tako da se vozila mogu mimoilaziti, što ranije nije bilo moguće - rekao je Efendić.

Ulica povezuje velika naselja Sokolje i Zabrđe, a osim što je bila uska, bila je i oštećena zbog provođenja različitih instalacija u periodu nakon posljednjeg asfaltiranja, koje je rađeno prije 15-tak godina, što je stanovnicima otežavalo svakodnevni život.

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta od posebnog je značaja za mještane Zabrđa, čija djeca idu u školu na Sokolje, a omogućit će bolju saobraćajnu komunikaciju i povezivanje Zabrđa sa ostatkom općine, ali i uljepšati ovaj dio općine Novi Grad.

Ulica Zaima Imamovića jedna je od šest ulica, u kojima se radi sanacija i asfaltiranje u sklopu realizacije LOT-a 3 investicionog plana održavanja lokalnih cestra u općini Novi Grad iz 2019. godine, koji je ugovoren krajem prošle godine, ali je odlučeno da se radovi izvedu na proljeće, s obzirom na to da se već bilo ušlo u period pred kraj građevinske sezone, navodi se u saopćenju. 

Ulica Zaima Imamovića, asfaltiranje
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.