open-navfaktor-logo
search
Svi na nogama
Priča sa sretnim završetkom: U Brčkom pronađen nestali 11-godišnjak
Nakon što je Odsjek civilne zaštite Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas oko 10 sati i 30 minuta obaviješten o nestanku 11-godišnjeg dječaka N.P., pripadnici Civilne zaštite su odmah izašli na teren. 
12.06.2020. u 12:31
get url
text

Na svu sreću potraga nije dugo trajala. Veliki broj Brčaka i Brčanki, uz Civilnu zaštitu se organizirao i krenuli su tražiti dječaka. Nakon sat i po pronađen je u naselju Kolobara, 1,5 kilometar udaljeno od Štrosmajerove ulice gdje je posljednji put viđen. 

- Obavili smo razgovor sa roditeljima i saznali koja su mu omiljena mjesta na koje je volio ići. Počeli smo detaljnu pretragu. Uključili su se odmah i mediji koji su pozvali građane da pomognu u potrazi za nestalim dječakom. Vrlo brzo jedna gospođa je pozvala Operativno-komunikacijski centar Odjela za javnu bezbjednost u Brčkom i kazala da ga je pronašla - kazao nam je Edin Ražanica, Specijalista za stručno operativne poslove, obuku i MTS u Civilnoj zaštiti.

Radi se o djetetu sa posebnim potrebama. On je sa sestrom izašao ispred zgrade u kojoj živi, te je u jednom trenutku oteo se iz njenih ruku i pobjegao. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.