open-navfaktor-logo
search
Danas na sjednici
Prihvaćena ostavka Abela Baltića, generalnog direktora JU Doma zdravlja KS: Ko će doći na njegovo mjesto?
Na sjednici v.d Upravnog  odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, održanoj danas, razmotrena je i prihvaćena ostavka generalnog direktora doc.dr. Abela Baltića, koju je podnio 23. februara.
29.02.2024. u 18:06
get url
text

VEZANI TEKST - Abel Baltić podnosi ostavku na mjesto direktora Doma zdravlja KS

Obzirom da nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom  poslovanju za 2022.godinu, dr. Baltić  je podnio ostavku Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom. Odluka je jednoglasno usvojena. Ugovor o radu  dr. Abela Baltića sa JUDZKS prestaje sa 15. marta godine a u skladu  sa pozitivnim zakonskim propisima. Svim uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja KS se zahvalio na saradnji i poželio uspjeh u daljem radu, piše u saopćenju Javne ustanove Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022.godinu Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem  te  imenovala v.d. Upravni odbor kojeg čine: Dino Selimović,  predsjednik, te članovi: Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.

- Predsjednik v.d. Upravnog odbora JUDZKS Dino Selimović je na sjednici izjavio da će Upravni odbor izvršiti potrebne konsultacije prije donošenja odluke o prijedlogu  v.d. generalnog direktora a uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva KS i ministra mr.med.sci.dr.Enisa Hasanovića - istakli su u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.