open-navfaktor-logo
search
Brutalno vrijeđanje
Prijavljen Tužilaštvu: Zmaj od Šipova pozivao na ubistvo Branislava Borenovića i Jelene Trivić
Advokat Vanja Pavlović iz Banje Luke, punomoćnik Branislava Borenovića, podnijela je krivičnu prijavu protiv Ilije Grahovca zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.
17.10.2022. u 13:24
get url
text

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka nakon šokantnih prijetnji koje je objavio na društvenim mrežama na račun Jelene Trivić, kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske, i Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a.

Nakon formiranja predmeta on će biti dodijeljen područnoj kancelariji tužilaštva u Mrkonjić Gradu, potvrđeno je portalu Srpskainfo iz OJT Banja Luka.

Podsjetimo, lider PDP-a Branislav Borenović objavio je na svojim društvenim mrežama video na kojem Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, poziva na ubistvo njega i Jelene Trivić, te ih brutalno vrijeđa i psuje.

U videosnimku koji traje oko četiri i po minute, a koji već danima kruži društvenim mrežama, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani i sa nekolicinom mještana gleda prijenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjoj Luci.

Na videu se čuje kako neko od prisutnih u kafani pita Grahovca zašto nije otišao u Banju Luku na proteste da kaže "narodu istinu".

U nastavku Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je "gori od Izetbegovića". Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime pa sve vrijeme izgovara Burenoviću, Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivić za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

- Mi imamo Dodika Milorada, iskrenog patriotu i Srbina. Burenoviću, gledam te u Taxi baru. J…m ti mater - rekao je, između ostalog, Grahovac, dok osoba koja ga snima "potpiruje vatru" i govori mu zašto nije otišao u Banju Luku.

Na videosnimku se čuje kako Grahovac govori: "Snimaj i šalji u etar", vjerovatno misleći da se snimak postavi na društvene mreže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.