open-navfaktor-logo
search
Prijeteći mail
Prijavljeno da je na UKC-u RS-a 11 bombi: "Dole Vučić, dole Putin, dole Dodik, j...m vam mamu četničku svima"
Na adrese više medijskih kuća u Banjoj Luci stigao je mail u kojem se navodi da je na UKC-u RS-a u Banjoj Luci postavljen eksploziv.
09.06.2022. u 13:47
get url
text

Takva poruka stigla je i na adresu redakcije "Nezavisnih novina" i sve je odmah prijavljeno policiji.

U poruci je napisano:

"11 eskplozivnih uređaja, od toga četiri od po jedan kilogram i preostalih sedam od po pola kilograma su postavljeni po različitim prostorijama KC-BL i tajmer za njihove detonacije otkucava. Bit će smrti svuda, svuda i treba da bude kada je vaša država i vas režim sejali smrt svuda oko sebe. J.... vam mamu četničku svima, dole Vučić, dole Putin, dole Dodik smrt svemu i svima što stoje na putu slobodi".

Mail je stigao sa adrese [email protected].

I na e-mail adresu Službe za odnose sa javnošću UKC-a RS-a u  Banjoj Luci su danas oko 12.40 sati, stigle tri dojave o postavljenim eksplozivnim uređajima.

Odmah je obaviješten je MUP RS-a, vrši se evukacija pacijenata i radnika, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice.

- Zaposlene u UKC-u RS-a, naše pacijente i njihove porodice uvjeravamo da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi se osigurala sigurnost. Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana ponovo, već drugi put za sedam dana, postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha – saopćeno je iz UKC-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.