open-navfaktor-logo
search
19 glasova protiv
Prijedor: Nije smijenjen direktor Doma zdravlja u kojem su propale vakcine
Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu danas prihvatili prijedlog o razrješenju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Slobodana Јavora u kojem je zbog nestanka električne energije propalo 1.300 doza vakcina.
23.04.2021. u 21:58
get url
text

Ova tačka u dnevni red uvrštena je jutros na početku zasjedanja na prijedlog samog Јavora, koji je i odbornik u Skupštini grada.

Niko od odbornika nije glasao za ovaj prijedlog, 19 je bilo protiv, a šest suzdržano.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Goran Velaula rekao je da je ishod glasanja pokazao da ni opozicija nije bila za smjenu direktora i da je u ovakvoj situaciji potrebno sačekati rezultate istrage, a ne prejudicirati ishod.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević ukazao je da Dom zdravlja Prijedor ima sve uslove za održavanje hladnog režima za očuvanje vakcina, sve propisane procedure, uključujući i postupanje prilikom nestanka struje ili kvara uređaja i da je očigledno da je zakazao ljudski faktor i da neko za to mora biti odgovoran.

-Mi o tome nismo dobili informaciju jer je istraga u toku, a bez toga i konkretnih detalja logično je da prilikom glasanja budemo suzdržani - rekao je Predojević, pišu Nezavisne

Јavor je rekao da ne može iznositi informacije i detalje jer je istraga u toku, te da je iz moralnih razloga ponudio svoju ostavku na konferenciji za medije dan nakon što je utvrđeno da je došlo do prekida hladnog lanca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.