open-navfaktor-logo
search
Protesti pred Tužilaštvom
Prim. dr. Rusmir Hadžihusejnović: Hapšenje direktora OSA-e je kuhinja Gordane Tadić i Olega Čavke
Prim. dr. Rusmir Hadžihusejnović, protestovao je danas pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine zbog hapšenja Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA). 
15.07.2021. u 10:39
get url
text

Hadžihusejnović je bivši predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Konjic. 

- Ovdje sam da izrazim lično nezadovoljstvo postupcima prema dokazanim patriotima Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju prema Osmanu Mehmedagiću, kao čovjeku koji predstavlja jednu od najznačajnijih agencija u BiH. Na taj način želimo da kažemo kako se ne može primjenjivati selektivna pravda. Ona mora biti jednaka za sve i jednako se mora postupati prema svima. Ne želimo abolirati bilo koga od odgovornosti, ali želimo da se to radi na način kako je zakon propisao. Ovdje nešto smrdi i ja se nadam da će se to, ako Bog da, dokazati. Osman mehmedagić će odavde izaći živ, zdrav i častan čovjek, patriota koji se dokazao i u ratu, koji je svojim tijelom štitio rahmetli predsjednika Izetbegovića- kazao je Hadžihusejnović.

On je dodao kako se ovdje radi o montiranoj optužbi koja se dešava u kontinuirano.

- To nije prvi slučaj. Gospodin Mehmedagić je već bio podvrgnut, da tako kažem, progonima ovoga tužilaštva i izašao je kao častan čovjek. Oslobođen je. I on i gospodin Muhamed Pekić. Ovdje se permanentno, ciljano ide na jednog čovjeka koji predstavlja čelnika najvažnije agencije u odbrani suvereniteta, općenito države Bosne i Hercegovine - kazao je Hadžihusejnović. 

On je potom prokomentirao postupke Tužilaštva prilikom hapšenja. 

- Tužilaštvo nije imalo nalog Suda BiH da bi mogli uopće ući u privatnu kuću gospodina Mehmedagića. On je paradigma države BiH, on institucionalno predstavlja BiH, jednu od njenih najznačajnijih agencija. Ovo sve, po meni, je skuhano u istoj kuhinji Gordane Tadić, Tužilaštva i tužioca Olega Čavke. Tih ljudi koji su u funkciji jedne političke opcije - kazao je Hadžihusejnović. 

Dodao je kako smatra da će u ovom slučaju radili "u korist svoje štete". 

- I svaki dan koji Mehmedagić provede u pritvoru obit će im se o glavu - kazao je prim. dr. Hadžihusejnović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.