open-navfaktor-logo
search
Posljednji pozdrav
Pripadnici "Lasta" se opraštaju od Samira Repuha: Samke je bio rođeni pobjednik, u ratu nijednu bitku nije izgubio
Brojni prijatelji, saborci i rodbina danas se opraštaju sod Samira Repuha, penzionisanog pripadnika Odreda policije za specijalne namjene "Lasta".  
05.02.2020. u 20:58
get url
text

Repuh je preminuo danas u Sarajevu u 47. godini života, a dženaza će se obaviti sutra u 13 sati na Gradskom groblju Vlakovo - Aleja veterana. Samir je bio i predsjednik Udruženja veterana Odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

Pored brojnih priznanja, pripadnici Udruženja 2018. godine zasluženo su dobili i Šestoaprilsku nagradu, a za godišnjicu njihovog osnivanja, 15. maja, zvanično je otvoren i spomen-park Odreda "Lasta" kod Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Kontaktirali smo nekoliko pripadnika herojske jedinice i svi oni su imali samo riječi hvale o Repuhu.

- U ratu smo bili u istoj spavaoni. Vjerujte mi, za skoro 30 godina još nisam upoznao čovjeka koji ima nešto loše da kaže za Samira. Uvijek je bio nasmijan i voljan da svakom pomogne.

Cijeli rat smo proveli zajedno, dijelili smo i dobro i zlo. I u najtežim trenucima, kada smo mislili da nećemo izvući živu glavu, on nas je tjerao da budemo raspoloženi i znao nas je nasmijati iako su oko nas na sve strane pucale granate i meci.

Mi smo svi u Lastama uvijek bili i ostali jednaki. I naš komadant Rusmir Mrković uvijek se tako ponašao. Naš Samke je bio rođeni pobjednik. U ratu nijednu bitku nije izgubio. Nažalost, ovo je jedina bitka iz koje se nije vratio.

Od februara prošle godine vodio je veliku životnu bitku. Nakon operacije stalno smo bili uz njega, ali danas su mi javili tužnu vijest da nas je Samir Repuh napustio – kaže njegov saborac Salko Škoro.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.