open-navfaktor-logo
search
ZOI'84
Pripreme za sezonu: Topovi za osnježavanje spremni za upotrebu
Trenutno se postavljaju reflektori na trasi ski-lifta Kolijevka, i u toku su pripreme za betoniranje temelja za stubove rasvjete, navode iz ZOI-ja
12.11.2019. u 12:44
get url
text
Bjelašnica, pripreme za sezonu

Iz Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84 ističu kako su u proteklom periodu realizirani brojni projekti, a da je veliki broj njih u završnoj fazi kako bi spremni dočekali zimsku sezonu, snijeg i skijaše, te sve ljubitelje planina i zimskih sportova.

- Završena je prva dionica nove staze, koja je na potezu Međustanica – Crni Vrh, a do kraja novembra na redu je završetak druge faze koji je na potezu Crni Vrh – Akumulacija II.

Trenutno se postavljaju reflektori na trasi ski-lifta Kolijevka, i u toku su pripreme za betoniranje temelja za stubove rasvjete – navode iz ZOI-ja.

Ističu kako je postavljanje i izvlačenje topova za vještačko osnježavanje na stazama u završnoj fazi.

- Testiranje sistema je planirano za 19.11.2019. godine. Punjenje Akumulacije I i II vodom, za potrebe sistema osnježavanja i osiguravanje dovoljnih količina vode su u toku i idu predviđenom dinamikom. Prema trenutnim prognozama sistem osnježavanja će se moći pokrenuti krajem novembra, te se nadamo da ćemo 10.12.2019. godine imati spremne i staze za prve skijaše, ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali – zaključuju iz ZOI-ja.

{$galerijaFotografija}

Pripreme za sezonu ZOI 84, 12.11.2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.