open-navfaktor-logo
search
Opći izbori 2022
Pristupio Platformi za progres: Jusuf Arifagić kandidat za potpredsjednika RS-a
Platforma za progres je na današnjoj press konferenciji predstavila Jusufa Arifagića, novog člana Predsjedništva ove stranke i ujedno kandidata za potpredsjednika entiteta Republika Srpska na Općim izborima 2022.
27.04.2021. u 15:22
get url
text

Jusuf Arifagić izabran je za novog predsjednika Regionalnog odbora Platforme za progres Vrbas.

Predsjednik PzP-a Mirsad Hadžikadić je predstavljajući Arifagića, naglasio da se radi o uspješnom bosanskohercegovačkom privredniku i čovjeku koji je odlučio da se iz Norveške vrati u svoj Kozarac.

- On je čovjek koji razumije privredu, stanje u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, ali i u dijaspori - nagalasio je Hadžikadić. 

Predsjednik Platforme za progres je izrazio nadu da će i druge stranke shvatiti važnost zajedničkog nastupa i kvaliteta osobe kakva je Jusuf Arifagić i podržati njegovu kandidaturu.

Kao razlog njegovog povratka u Bosnu i Hercegovinu kada je bio na vrhuncu uspjeha u Norveškoj, Jusuf Arifagić je naveo želju za doprinosom u razvoju svoje države. Primjer Norveške pokazuje da jedna siromašna država može postati napredna i prosperitetna. Na svojoj farmi zapošljava osobe različitih etničkih pripadnosti jer smatra da je zajednički život put povratka bosanskohercehovačkog duha. Razlog njegovog opredjeljenja za Platformu za progres i prihvatanja kandidature jeste to što ne želi više biti nijemi posmatrač, već želi pokušati doprinijeti u političkom smislu na području Republike Srpske.

Tamo je, prema njegovom mišljenju, ključ rješenja za probleme u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je i važnost potencijala koji ima dijaspora za budućnost Bosne i Hercegovine, iako je se često odričemo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.