open-navfaktor-logo
search
Boravi u Vatikanu
Privatna audijencija: Bećirović pozvao papu Franju da još jednom posjeti BiH
U okviru službene posjete Vatikanu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u privatnu audijenciju primio je poglavar Katoličke crkve papa Franjo.
21.10.2023. u 15:13
get url
text
Denis Bećirović papa Franjo
Denis Bećirović papa Franjo

Tom prilikom, Bećirović i papa Franjo konstatirali su da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Vatikana prijateljski, uz visoki nivo razumijevanja i uvažavanja.

Bećirović je izrazio zahvalnost papi Franji i Vatikanu za principijelnu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Izrazio je nadu da će se nastaviti podrška našoj zemlji, posebno na euroatlantskom putu. Rekao je da Bosna i Hercegovina izuzetno cijeni angažman i posjetu pape Franje našoj zemlji, kao i dvije posjete Ivana Pavla Drugog.

Papa Franjo je naglasio da Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u njegovom srcu, te da se rado prisjeća posjete našoj zemlji i susretima s ljudima u Sarajevu 2015. godine. Tokom razgovora papa Franjo je rekao da prati dešavanja u Bosni i Hercegovini i da podržava snaženje kulturnog i međureligijskog dijaloga, zajednički život u Bosni i Hercegovini i njen multietnički karakter.

Bećirović je pozvao je papu Franju u posjetu Bosni i Hercegovini, i rekao da bi svim građanima i narodima bila čast da još jednom pruže gostoprimstvo poglavaru Katoličke crkve, navodi se, između ostalog, u saopćenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.